Ingrediente:
- 200 ml lapte 0,1% grasime
- 2 linguri lapte praf degresat
- 1 lingura amidom
- nucsoara
- indulcitor
Mod de preparare:
- Se amesteca laptele cu amidonul si laptele praf si se fierbe totul, la foc mic, amestecand
des, pana laptele incepe sa se ingroase un pic,aproximativ 5 minute.
- Se adauga indulcitorul si nucsoara si se amesteca.
- Se toarca in canna si se orneaza cu scortisoara.
- Serviti imediat.
Ingrediente:
- 125 gr branza 0,2% grasime
- 2 linguri lapte praf
- 2 lingurite cacao
- esenta de rom
- indulcitor
Mod de preparare:
- Se mixeaza branza cu laptele praf si cacao.
- Se adauga indulcitorul si esenta si se omogenizeaza.
- Crema se pune in boluri si se da la frigider pentru cateva ore.
- Se serveste rece.
Ingrediente:
- 125 gr branza 0,2% grasime
- 2 linguri tarate de ovaz
- 1/2 pliculet cafea instant
- indulcitor
- 1 ligurita cacao
Mod de preparare
- Se mixeaza branza cu indulcitorul si cafeaua instant.
- Se adauga taratele si se baga compozitia la frigider pentru minim jumatate de ora.
- Formati bilute din compozitie si asezati-le pe un platou.
- Se pudreaza cu cacao si se pastreaza la frigider pana cand le serviti.
Ingrediente:
- 125 gr branza 0,2% grasime
- 2 linguri lapte praf degresat
- gem de goji
- indulcitor
- esenta de migdale
Mod de preparare:
- Se mixeaza branza cu indulcitor si laptele praf, aproximativ 15 minute.
- Se adauga esenta de migdale si se omogenizeaza.
- Intr-un pahar de sticla se pune un strat din compozitie si apoi unul generos de gem de goji.
- Alternati asa cate straturi doriti , ultimul
strat sa fi de gem de goji.
Ingrediente:
- 300 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 1 lingura amidon de porumb
- esenta de vanilie
- indulcitor
Mod de preparare:
- Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul si amidonul.
- Laptele se pune la fiert intr-o craticioara.
- Cand
laptele este fierbinte, adaugati cate o lingura peste galbenusuri, pe rand, amestecand bine
dupa fiecare, aproximativ 5 linguri sunt suficiente.
- Turnati restul de
lapte fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, amestecand incontinuu.
- Puneti amestecul de galbenusuri si lapte inapoi in craticioara si puneti pe foc.
- Fierbeti amestacand incontinuu,pana obtineti o crema de consistenta maionezei.
- Adaugati esenta de vanilie si amestecati pana se mai raceste un pic.
- Crema se toarna intr-un vas si se acopera cu folie de plastic pentru a nu prinde crusta deasupra.
- Se pastreaza in frigider pana in momentul in care se serveste.
Ingrediente:
- 250 ml lapte 0,1% grasime
- 2 lingurite cacao degresata
- 1 varf de cutit cuisoare macinate
- 1 varf de cutit scortisoara macinata
- 1 lingura amidon de porumb
- fulgi de chili
- indulcitor
- esenta de migdale
Mod de preparare:
- Laptele se pune la fiert.
- Amidonul si linguritele de cacao se amesteca si se dizolva cu 2 linguri de lapte.
- Cand laptele fierbe se adauga compozitia de amidon si cacao si se amesteca pana se ingroasa.
- Cand este gata se ia de pe foc si se adauga esenta, indulcitorul, cuisoarele si scortisoara.
- Se toarna in cana si se decoreaza cu fulgi de chili.
Ingrediente:
- 6 oua,
- 1 dovlecel,
- 1 legatura de ceapa verde,
-
1 ardei gras,
-
2 linguri branza 0,2% grasime,
-
sare si piper
Mod de preparare:
- Se curata legumele, ceapa se taie marunt, ardeiul si dovlecelul, cubulete.
- Se soteaza legumele in tigaie cu 2-3 linguri de apa, pana se inmoaie.
- Separat se bat ouale cu branza si se condimenteaza cu sare si piper.
- Legumele se adauga in ouale batute si compozitia se toarna intr-o tava.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.
Ingrediente:
- 6 galbenusuri
- 100 ml lapte
- 1 pastaie de vanilie
- indulcitor
Mod de preparare:
- Laptele se fierbe cu pastaia de vanilie si se lasa la racit.
- Galbenusurile se bat cu indulcitor 30 de minute.
- Cand sunt gata se adauga pe rand cate o lingura de lapte si se amesteca incontinuu.
- Se serveste rece in pahare mici de tarie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
- Chifla se taie in doua si se rumeneste in cuptor pentru 3-5 minute.
- Frecati jumatatile e chifla cu usturoi.
- Spanacul se soteaza in tigaie pentru 5 minute.
- Pe jumatatile de chifla se pune cate o felie de somon afumat, 2 linguri de spanac si apoi oul ochi romanesc.
- Se condimenteaza cu sare si piper si se orneaza cu busuioc.
Ingrediente:
Mod de preparare:
- Intr-o oala mare se fierbe apa cu otetul.
- Cand apa fierbe, dam focul pe minim si spargem oul direct deasupra apei.
- Se fierbe 3-4 minute, iar cand este gata se scoate cu ajutorul unei spumiere.
- Ouale se fierb pe rand, cand scoatem primul ou si il punem pe farfurie, il acoperim cu un capac, astfel incat sa se menina cald.