sâmbătă, 4 mai 2013

Ciocolata alba fierbinte Dukan


Ingrediente:
  • 200 ml lapte 0,1% grasime
  • 2 linguri lapte praf degresat
  • 1 lingura amidom
  • nucsoara
  • indulcitor
Mod de preparare:
  1. Se amesteca laptele cu amidonul si laptele praf si se fierbe totul, la foc mic, amestecand des, pana laptele incepe sa se ingroase un pic,aproximativ 5 minute.
  2. Se adauga indulcitorul si nucsoara si se amesteca.
  3. Se toarca in canna si se orneaza cu scortisoara.
  4. Serviti imediat.

vineri, 3 mai 2013

Crema de ciocolata Dukan


Ingrediente:
  • 125 gr branza 0,2% grasime
  • 2 linguri lapte praf
  • 2 lingurite cacao
  • esenta de rom
  • indulcitor
Mod de preparare:
  1. Se mixeaza branza cu laptele praf si cacao.
  2. Se adauga indulcitorul si esenta si se omogenizeaza.
  3. Crema se pune in boluri si se da la frigider pentru cateva ore.
  4. Se serveste rece.

joi, 2 mai 2013

Bomboane Tiramisu Dukan


Ingrediente:
  • 125 gr branza 0,2% grasime
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 1/2 pliculet cafea instant
  • indulcitor
  • 1 ligurita cacao
Mod de preparare
  1. Se mixeaza branza cu indulcitorul si cafeaua instant.
  2. Se adauga taratele si se baga compozitia la frigider pentru minim jumatate de ora.
  3. Formati bilute din compozitie si asezati-le pe un platou. 
  4. Se pudreaza cu cacao si se pastreaza la frigider pana cand le serviti.

miercuri, 1 mai 2013

Desert Deluxe Dukan


Ingrediente:
  • 125 gr branza 0,2% grasime
  • 2 linguri lapte praf degresat
  • gem de goji
  • indulcitor
  • esenta de migdale
Mod de preparare:
  1. Se mixeaza branza cu indulcitor si laptele praf, aproximativ 15 minute.
  2. Se adauga esenta de migdale si se omogenizeaza.
  3. Intr-un pahar de sticla se pune un strat din compozitie si apoi unul generos de gem de goji.
  4. Alternati asa cate straturi doriti , ultimul strat sa fi de gem de goji.

marți, 30 aprilie 2013

Crema de vanile Dukan



Ingrediente:
  • 300 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura amidon de porumb
  • esenta de vanilie
  • indulcitor
Mod de preparare:
  1. Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul si amidonul.
  2. Laptele se pune la fiert intr-o craticioara.
  3. Cand laptele este fierbinte, adaugati cate o lingura peste galbenusuri, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, aproximativ 5 linguri sunt suficiente.
  4. Turnati restul de lapte fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, amestecand incontinuu.
  5. Puneti amestecul de galbenusuri si lapte inapoi in craticioara si puneti pe foc.
  6. Fierbeti amestacand incontinuu,pana obtineti o crema de consistenta maionezei.
  7. Adaugati esenta de vanilie si amestecati pana se mai raceste un pic.
  8. Crema se toarna intr-un vas si se acopera cu folie de plastic pentru a nu prinde crusta deasupra.
  9. Se pastreaza in frigider pana in momentul in care se serveste.

luni, 29 aprilie 2013

Ciocolata fierbinte cu chili Dukan


Ingrediente:
  • 250 ml lapte 0,1% grasime
  • 2 lingurite cacao degresata
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • 1 varf de cutit scortisoara macinata
  • 1 lingura amidon de porumb
  • fulgi de chili
  • indulcitor
  • esenta de migdale
Mod de preparare: 
  1. Laptele se pune la fiert.
  2. Amidonul si linguritele de cacao se amesteca si se dizolva cu 2 linguri de lapte.
  3. Cand laptele fierbe se adauga compozitia de amidon si cacao si se amesteca pana se ingroasa.
  4. Cand este gata se ia de pe foc si se adauga esenta, indulcitorul, cuisoarele si scortisoara.
  5. Se toarna in cana si se decoreaza cu fulgi de chili.

duminică, 28 aprilie 2013

Omleta milaneza Dukan


Ingrediente:
  • 6 oua,
  • 1 dovlecel, 
  • 1 legatura de ceapa verde,
  • 1 ardei gras,
  • 2 linguri branza 0,2% grasime,
  • sare si piper 
Mod de preparare:
  1. Se curata legumele, ceapa se taie marunt, ardeiul si dovlecelul, cubulete.
  2. Se soteaza legumele in tigaie cu 2-3 linguri de apa, pana se inmoaie.
  3. Separat se bat ouale cu branza si se condimenteaza cu sare si piper.
  4. Legumele se adauga in ouale batute si compozitia se toarna intr-o tava.
  5. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Lichior de oua Dukan


Ingrediente:
  • 6 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • indulcitor
Mod de preparare:
  1. Laptele se fierbe cu pastaia de vanilie si se lasa la racit.
  2. Galbenusurile se bat cu indulcitor 30 de minute.
  3. Cand sunt gata se adauga pe rand cate o lingura de lapte si se amesteca incontinuu.
  4. Se serveste rece in pahare mici de tarie.

vineri, 26 aprilie 2013

Oua Benedict cu somon afumat si spanac Dukan


Ingrediente:
Mod de preparare: 
  1. Chifla se taie in doua si se rumeneste in cuptor pentru 3-5 minute.
  2. Frecati jumatatile e chifla cu usturoi.
  3. Spanacul se soteaza in tigaie pentru 5 minute.
  4. Pe jumatatile de chifla se pune cate o felie de somon afumat, 2 linguri de spanac si apoi oul ochi romanesc.
  5. Se condimenteaza cu sare si piper si se orneaza cu busuioc.

joi, 25 aprilie 2013

Oua ochiuri romanesti Dukan


Ingrediente:
  • 2 oua
  • 2 l apa
  • otet
Mod de preparare:
  1. Intr-o oala mare se fierbe apa cu otetul.
  2. Cand apa fierbe, dam focul pe minim si spargem oul direct deasupra apei.
  3. Se fierbe 3-4 minute, iar cand este gata se scoate cu ajutorul unei spumiere.
  4. Ouale se fierb pe rand, cand scoatem primul ou si il punem pe farfurie, il acoperim cu un capac, astfel incat sa se menina cald.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...