marți, 30 aprilie 2013

Crema de vanile Dukan



Ingrediente:
  • 300 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura amidon de porumb
  • esenta de vanilie
  • indulcitor
Mod de preparare:
  1. Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul si amidonul.
  2. Laptele se pune la fiert intr-o craticioara.
  3. Cand laptele este fierbinte, adaugati cate o lingura peste galbenusuri, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, aproximativ 5 linguri sunt suficiente.
  4. Turnati restul de lapte fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, amestecand incontinuu.
  5. Puneti amestecul de galbenusuri si lapte inapoi in craticioara si puneti pe foc.
  6. Fierbeti amestacand incontinuu,pana obtineti o crema de consistenta maionezei.
  7. Adaugati esenta de vanilie si amestecati pana se mai raceste un pic.
  8. Crema se toarna intr-un vas si se acopera cu folie de plastic pentru a nu prinde crusta deasupra.
  9. Se pastreaza in frigider pana in momentul in care se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...