Ingrediente:
- 700g de morcovi, taiati bastonase
- 4 catei de usturoi, nedecojiti
- cateva fire de cimbru,
- 2 cepe, tocate marunt
- 700ml supa de pui,
- 6 linguri iaurt 0,1% grasime
- 6 felii sunca de pui
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun morcovii, usturoiul si cimbrul.
- Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 45-50 de minute, pana se inmoaie si capata o culoare rumena.
- Cand morcovii sunt gata se scot din cuptor, se stoarce miezul din cateii de usturoi si se adauga in cratita impreună cu morcovii si cu supa.
- Se indeparteaza partea lemnoasă a firelor de cimbru.
- Se aduce totul la punctul de fierbere si lasă să clocotească 10 minute.
- Se paseaza supa cu un blender si se strecoara printr-o sită cu ochiuri mici, presand ca sa se obtina cat mai mult lichid posibil.
- Se adauga iaurtul,iar daca este prea densa se mai pune putina supa de pui pana se obtine consistenta dorita.
- Sunca se taie cubulete si se baga in cuptorulpreincalzit la 200 de grade pana devine crocanta si se rumeneste.
- Supa se serveste cu crutoane de sunca si cimbru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu