Ingrediente:
- 500 ml lapte cu 0,1% grasime
- 2 oua
- indulcitor dupa gust
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Se indulceste laptele si se pune la fiert.
- Albusurile se bat spuma, iar cand laptele da in clocot, se iau cu o lingura bulgari de albus si se pun in lapte, la fiert pentru aproximativ 1 minut.
- Se scot cu o spumiera si se aseaza pe o sita.
- Dupa ce s-au fiert toti bulagasii de albus, laptele se lasa la racit.
- Galbenusurile se freaca impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie, se adauga in laptele rece si se omogenizeaza.
- Compozitia de lapte cu galbenusuri se pune pe baie de aburi si se fierbe pana se ingroasa.
- Se amestenca incontinuu ca sa nu se prinda.
- Crema se imparte in doua farfurii adanci iar deasupra se pun bulgarii din albus.
- Se da la frigider pentru minim 1 ora..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu