joi, 13 septembrie 2012

Crema de cafea, vanilie sau ciocolata Dukan




Ingrediente:

  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita amidon
  • 250 ml lapte 0,1% grasime 
  • indulcitor dupa gust

Arome (alegeti una dintre ele):

  • 1 lingurita cafea instant,
  • 1 lingurita cacao
  • esenta de vanilie

Mod de preparare:
  1. Galbenusurile se amesteca impreuna cu amidonul si se bat pana se fac spuma.
  2. Se toarna laptele intr-o craticioara mica si se adauga aroma aleasa
  3. Laptele se incalzeste la foc mic pana aproape de punctul de fierbere si se ia de pe foc
  4. Se adauga laptele aromat incalzit peste galbenusurile cu amidon si se bate pana se incorporeaza
  5. Se toarna amestecul inapoi in craticioara si se pune pe foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa, aproximativ 4-5 minute.
  6. Se adauga indulcitorul.
  7. Crema se toarna intr-un vas mai mare sau 4 vase mai mici, se acopera cu folie alimentara.
  8. Se da la frigider minim 3 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...