Ingrediente:
- 3 galbenusuri
- 1 lingurita amidon
- 250 ml lapte 0,1% grasime
- indulcitor dupa gust
Arome (alegeti una dintre ele):
- 1 lingurita cafea instant,
- 1 lingurita cacao
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Galbenusurile se amesteca impreuna cu amidonul si se bat pana se fac spuma.
- Se toarna laptele intr-o craticioara mica si se adauga aroma aleasa
- Laptele se incalzeste la foc mic pana aproape de punctul de fierbere si se ia de pe foc
- Se adauga laptele aromat incalzit peste galbenusurile cu amidon si se bate pana se incorporeaza
- Se toarna amestecul inapoi in craticioara si se pune pe foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa, aproximativ 4-5 minute.
- Se adauga indulcitorul.
- Crema se toarna intr-un vas mai mare sau 4 vase mai mici, se acopera cu folie alimentara.
- Se da la frigider minim 3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu