Ingrediente:
- 4 oua
- 8 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri branza 0,2 % grasime
- 700 gr dovleac pentru prajitura
- 1 budinca de vanilie
- 300 ml lapte degresat
- 1 plic praf de copt
- indulcitor dupa gust
- scortisoara
Mod de preparare:
- Dovleacul curatat se taie cuburi si se pune intr-un castron.
- Se presara cu indulcitor si scortisoara si se lasa de-o parte
- Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand galbenusurile, branza,taratele amestecate cu praful de copt continuand mixarea la viteza cea mai mica.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune dovleacul si se toarna aluatul.
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, aproximativ 50 de minute.
- In ultimele 10 minute se tava se pune in partea de jos a cuptorului pentru a se rumeni.
- Blatul se rastoarna astfel incat dovleacul sa fie in sus.
- Budinca de vanilie se prepara cu 300 de ml de lapte si indulcitor.
- Se toarna peste blat si se niveleaza.
- Inainte de a fi servita se tine cateva ore la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu