Ingrediente:
- 300 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 1 lingura amidon de porumb
- esenta de vanilie
- indulcitor
- Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul si amidonul.
- Laptele se pune la fiert intr-o craticioara.
- Cand laptele este fierbinte, adaugati cate o lingura peste galbenusuri, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, aproximativ 5 linguri sunt suficiente.
- Turnati restul de lapte fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, amestecand incontinuu.
- Puneti amestecul de galbenusuri si lapte inapoi in craticioara si puneti pe foc.
- Fierbeti amestacand incontinuu,pana obtineti o crema de consistenta maionezei.
- Adaugati esenta de vanilie si amestecati pana se mai raceste un pic.
- Crema se toarna intr-un vas si se acopera cu folie de plastic pentru a nu prinde crusta deasupra.
- Se pastreaza in frigider pana in momentul in care se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu